منتديات ضوء القمر

أصدقاءنا زوار منتدياتنا الكرام /
يرجى الدخول اذا كنت عضوا أو التسجيل ان لم تكن عضوا وترغب بالانضمام الى أسرة المنتدى وسنتشرف بتسجيلك معنا ، ،
أهلا وسهلا ومرحبا بكم على الدوام في منتدياتكم>>>> ( منتديات ضوء القمر ) - مع تمنياتنا لكم بقضاء أسعد وأمتع الأوقات .

منتديات ضوء القمر

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتديات ضوء القمر

منتدى اجتماعي وثقافي خاص بالتعارف والتآخي بين أبناء وبنات الوطن العربي الكبير

الساده أعضاء وزوار منتديات ضوء القمر الأكارم >>>>>>>>  تتشرف الاداره بالتحاقكم وتسجيلكم في هذه المنتديات  وتشكركم على حضوركم وتواجدكم ولكم مطلق الحرية في التعبير عن آرائكم وكل أفكاركم طالما اتخذتم من أدب الحوار سبيلا ......

اعلان من ادراة المنتديات  >>>>  تتشرف ادارة المنتديات للأخوة والأخوات أعضاء منتديات ضوء القمر بالاعلان عن حاجتها الى مشرفين ومشرفات للمساعدة في ادارة ورقي ورفعة منتدياتكم ( شاكرين لكم كل جهودكم ) .

أعضاءنا وزوار منتدياتنا الكرام  >>>>  نفيدكم علما بأن رابط منتدياتكم ( منتديات ضوء القمر ) هو  :  http://moonlight.arb.pro


    الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور

    الساحرة
    الساحرة
    Admin

    عدد المساهمات : 25
    نقاط : 105
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 31/10/2011

    الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور Empty الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور

    مُساهمة من طرف الساحرة في الأربعاء نوفمبر 23, 2011 1:07 am


    الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور




    يلا نبتدى المحشي اولا وبعدين الشربة


    مقادير المحشي مايكفى لزوجين فى بداية حياتهم وانتى حرة زودى فى الكمية بعدين :

    ربطة معندوس ( بقدونس )
    نص ربطة كسبر
    2 عود بصل اخضر
    2حبة طماطم حمرا متوسطة
    2 قرن فلفل حار ( اختياري)
    ربع كوب رزع مغسول ومصفى
    ثلاث حبات طماطم معصور
    لحمه مقطعه متوسط صفير زى ماتحبى الكمية
    2 ملاعق كبار زيت زيتون
    يقطع كلهم رفيع جدا

    بالنسبة للبهارات

    2 ملقعة صغيرة كروية
    2ملعقة صغيرة بزار ( كركم)
    2 ملعقة صغير ملح حسب المذاق
    1 ونص الحرارات لحم
    ملقعة نعناع ناشف
    رشة قرفة
    رشة فلفل اكحل

    الطريقة

    تخلطين المكونات جميعا بالملعقة وبعدين استعملى الايد
    الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور 164245246



    الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور 952291871



    الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور 440351727



    الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور 305518830



    خلاص الحين نحشي الفلفل بعد ماتكونى غسلتى المحشي ونضفتى من حوا البواقى الحشوة حطيتى فى صحن الى هنسوى فيه المحشيى علشان يكون حماية للمحشي من النار
    ثم بعد ما نذبل المحشي فى مية ساخنة بس مش كثير يدوب القشرة الخارجية ترمد شوية


    الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور 266928614


    الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور 493595421


    الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور 363000537


    خلاص نحشى ونضعها فى الصحن السوا ونغطى بالقصدير وانلعى على نار هادئ حوالى من ساعه الى ساعه الا ربع
    وبعدين ضعى فى صحن اخر بالفرن علشات اتحمرى الوجه (( اختيار))



    انا هنا وضعت بواقى اللحمة ( العظم) لا بيعطى طمعى جنااااااااان


    الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور 926678366


    الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور 308734669


    الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور 889649933


    تابع معى الشربة

    الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور 780122470


    مقادير الشربة

    3حبات طماطم معصور
    راس بصل صغير
    لحمة خروف مقطع صغير
    نعناع ناشف
    شوية كسبر ومعندونس مقطع رفيع ( حوالى ربع كوب من كل نوع)
    لسان العصفور ( حبوب شربة )

    الطريقة بالصور :

    يحمر البصل واللحمة مع الزيت شوية حتى تخرج مية البصل والحم مع اضافة شوية نعناع ناشف مقدار م ص + شوية شيبة وممكن تستغنى عنها


    الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور 431482571


    الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور 787890825


    الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور 377536823


    ثم انضيف الطماطم المعصور وانخلى على النار هادئة حوالى 10 دقايق حتى نسوى الطماطم( اضيفى الملح + البزار (الكركم ) فقط


    الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور 736071581


    بعدين انضيف حوالى كوب ونص ما ساخن ( لابد ساخن علشان اللحم ما يطلع زفرة ) واتركى حوالى ربع الى نص ساعه حتى يستوى اللحم

    الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور 780122470


    بعدين اضيفى شوية ميه ثم ضعى بقى البهارات الحمة ملعقة ونص فقط وشوية كروية وضيفى الكسبر ومعدنوس ولسان العصفور


    الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور 149723129


    انحمص شوية نعناع ناشف على النار علشان ايطلع ريحة ونكه غيررررررررررررررر للشربة

    الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور 449949997


    الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور 825669680


    وتقدم بالهنا والشفا



    الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور 741654507</STRONG>









      الوقت/التاريخ الآن هو الأربعاء ديسمبر 02, 2020 11:47 pm